Hoe ontstop ik het toilet?

Het is mogelijk om te overlijden aan een verstopte afvoer. Als uw afvoer verstopt zit, ruikt u een onaangename geur en is het sanitair onbruikbaar. Uiteindelijk loopt het vuile water steeds minder goed weg uit het toilet. Een toilet overloop zou het slechtste scenario zijn! Verstopte toiletten zijn te voorkomen als u hun kansen minimaliseert. Daarom zullen we in dit artikel enkele handige tips met je delen. Hoe kun je het beste het toilet ontstoppen?

Er kunnen verschillende hulpmiddelen worden gebruikt om het toilet te bevrijden

Het ontstoppen van uw toilet kan met verschillende hulpmiddelen. Een traditionele zuiger kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een afvoerleiding onder druk te zetten. Op deze wijze wordt het verwijderen van restafval uit een afvoer wand gerealiseerd. Als dat is gebeurd, spoelt u het toilet meerdere keren door om het grondig schoon te maken. Het gebruik van een emmer water zou een goed voorbeeld zijn. Trekveren gebruiken is ook een optie. Als er restafval moet worden losgemaakt, kunt u dit door de gootsteen laten lopen. Gebruik het liefst geen chemische blokkers.. Deze zijn milieubelastend en gevaarlijk voor uw gezondheid en kunnen schadelijk zijn voor het milieu.

Onze loodgieters kunnen helpen

Heeft u bovenstaande hulpmiddelen geprobeerd, maar bent u er niet in geslaagd het toilet vrij te maken? Je krijgt advies en ondersteuning van een instructeur. Wij kunnen u bijvoorbeeld assisteren bij rioolinspecties. U kunt vaststellen welke van de oorzaken van de verstopping verantwoordelijk is voor de verstopping door een kleine camera in de afvoer te steken. Deze afbeelding wordt gebruikt om op basis van deze afbeeldingen een professionele methode van obstipatie voor te stellen. Hogedrukslangen kunnen onder andere gebruikt worden voor het reinigen van rioleringen. Het is altijd mijn gewoonte om de afvoer te controleren op reinheid nadat deze is doorgespoeld.